Web Analytics Made Easy - Statcounter

مریم سخاوت روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای توسعه پایدار باید از دانش و دستاوردهای گذشتگان در بهره وری از نیروهای طبیعی محافظت کنیم تا این تجربه ها به عنوان چراغ راهی برای آینده عمل کنند و در ترکیب با تکنولوژی های جدید بتوانیم استفاده چندگانه ای از آنها ببریم.
این عضو انجمن دزپارس دزفول اظهارداشت: معماری دست کندی یکی از مواردی است که در دزفول در سطح گسترده ای وجود داشته و شایسته است که حفظ و احیا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه معماری دست کند در نقاط مختلف جهان به شکل‌های متنوعی قابل مشاهده است، افرود: در سال‌های اخیر کارایی مطلوب این مجموعه‌ها در زمینۀ مسائل امنیتی، پناهگاهی، حفظ محیط طبیعی و به ویژه امکان بهره وری از توان طبیعی خاک در جهت کاهش مصرف سوخت های فسیلی باعث توجه مجدد به این نوع معماری در سطح دنیا شده است. 

سخاوت از شوادون به عنوان یکی از نمونه‌های کامل دست کندهای درون عمق زمین دزفول یاد کرد و گفت:  زمینی که بافت کهن دزفول بر آن استقرار است دارای بستر سخت کنگلومرایی است که این بستر، امکان حفر کانال‌های هدایت آب و ایجاد شوادان‌ها و شبستان‌هایی را بصورت کاملا دست کند و بدون نیاز به مصالح بنایی در زیرِ زمین فراهم کرده است. 
وی افزود: شوادون ها در عمق حدودا ۱۰ متری به علت محصور بودن کامل دمایی تقریباً مشابه دمای ثابت زمین دارند و به عنوان بخشی از فضای خانه برای مواقع گرم سال استفاده می شدند.

این کارشناس معماری بیان کرد: در این فناوری برای بهره وری از دمای پائین و کم نوسان عمق زمین، با چرخش و انتقال هوای تعدیل شده به بالا از طریق مجراهای عمودی به نام «دریزه»، فضای اصلی سکونتی را هم به دمای آسایش نزدیک می ساختند. 

وی افزود: از طرفی شوادون ها بوسیله کانال هایی افقی به نام «تال» که در منتهی الیه شوادون تعبیه می‌شوند به چند شوادون دیگر متصل شده و هوای خنک را از این طریق به شوادون‌های دیگر منتقل می‌کردند و در نهایت تال در شوادون‌های نزدیک رودخانه در ساحل دز و در جای مناسبی باز می‌شد تا هوای خنک کنار رود را به شوادون‌ها برساند.
سخاوت با بیان اینکه تال‌های دور از رودخانه هم به قمش و سربطاق وصل می‌شدند و هوای خنک این سازه های آبی را به شوادون مورد نظر منتقل می‌کردند، اظهارداشت: درمجموع کلیۀ این سازه های زیرزمینی شامل «شوادون، قمش، تال، دریزه و سربطاق» به عنوان یک سیستم واحد عمل کرده و با توجه به بستر طبیعی منطقه در جهت افزایش آسایش فیزیکی ساکنان و کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی به عنوان مسکن و در نتیجه شهر پایدار عمل کرده است.
وی افزود: معماری دستکند دزفول ظرفیت آن را دارد تا به عنوان شهری زیرزمینی که متناسب با بستر، اقلیم و طبیعت منطقه شکل گرفته، به عنوان یک دستاورد بشری و نمونۀ موفق ملی از شهر پایدار حفظ و با تخصیص کاربری‌هایی همچون نمایشگاه، موزه و نیز کاربری‌های تفریحی، فرهنگی، پناهگاهی و ... احیا و از آن برای   توسعۀ گردشگری پایدار استفادۀ بهینه شود.

برچسب‌ها گردشگری دزفول خوزستان معماری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری دزفول خوزستان گردشگری دزفول خوزستان معماری معماری دست شوادون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۰۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم

به گزارش جماران؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه نیاز به گسترش همکاریهای منطقه‌ای در سطوح مختلف وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را دارد.

طبق گزارش سازمان برنامه و بودجه، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در دومین روز حضور خود در بانکوک برای شرکت در هشتادمین جلسه سالیانه اسکاپ، با «آلیس جابانا»، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی اسکاپ، دیدار و گفتگو کرد.

داود منظور در این دیدار که در محل کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) در بانکوک برگزار شد، با تأکید بر لزوم گسترش همکاریها و نقش نهادهای توسعه‌ای مانند اسکاپ در ارتقای توسعه کشورها، گفت: استفاده از ظرفیت نهادهای وابسته به سازمان ملل در راستای توسعه همکاری‌های منطقه ای، تکمیل کریدورها و مقابله با خشکسالی، حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه نیاز به گسترش همکاریهای منطقه‌ای در سطوح مختلف وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را دارد.

معاون رئیس‌جمهور با حائز اهمیت خواندن موضوع نشست امسال اجلاس اسکاپ، بر ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در آینده اقتصاد جهان تأکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن علاقه‌مندی به استفاده از تمامی ظرفیت‌های سازمان ملل در مسیر توسعه پایدار، آمادگی دارد در حوزه دیجیتال‌سازی هم همکاری داشته باشد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه با اشاره به مسئله‌محور بودن برنامه هفتم توسعه، گفت: در تأمین منابع مالی مورد نیاز برای رشد اقتصادی، به استفاده از منابع بین‌المللی هم توجه داریم.

وی نقش جمهوری اسلامی ایران در پشتیبانی از فعالیت‌های مرکز سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) به عنوان یکی از مؤسسات منطقه‌ای زیرمجموعه اسکاپ مستقر در تهران مستقر را اساسی دانست و گفت: ما ضمن استفاده از همه ظرفیت‌های اپدیم، تجربیات موفقی در کاهش بلایا داریم که می‌توانیم آنها را با سایر کشورها به اشتراک بگذاریم.

منظور افزود: از جمله تجربیات موفق کشورمان، تجارب حاصل شده در مهار و مدیریت منابع آب و شیرین‌سازی آب است که با توجه به تأثیر تغییرات اقلیم بر بروز خشکسالی های پیاپی و کاهش منابع آب، همکاری مشترک به‌ویژه با کشورهای همسایه، اهمیت دوچندان دارد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به کمبود منابع آب به‌عنوان یکی از چالش‌های مهم در سطح جهان، گفت: ما آماده همکاری در زمینه مدیریت منابع آب با سازمان ملل متحد هستیم.

منظور با بیان اینکه خوشحال میشویم در منطقه به کشورهای مختلف به‌ویژه کشورهای محصور در خشکی در جهت حمل کالا کمک کنیم، گفت: اسکاپ میتواند نقش بیشتری را در این زمینه بازی کند و جمهوری اسلامی ایران نیز آمادگی دارد با تشکیل گروه کاری مشترک با کشورهای منطقه تحت مدیریت اسکاپ، نقش خود را در این زمینه ایفا کند.

وی با تأکید ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها و همکاری با اسکاپ در حوزه اقتصاد دیجیتال، علاقه‌مندی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری بیشتر با اسکاپ و کمیته‌های مربوطه را اعلام کرد.

دیگر خبرها

  • گام بلند استارتاپ «طرح تو طرح» برای نوآوری دیجیتال در معماری
  • بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است
  • استغاندار هرمزگان: نگران توسعه صنعتی هرمزگان هستیم
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • رویداد روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود
  • توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان
  • اجرای برنامه ملی بازآفرینی/ مردم مشارکت کنند
  • تحقق توسعه پایدار با همدلی و انسجام مجلس و دولت
  • از همه منابع برای تامین آب پایدار در روستاها استفاده شود
  • طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین